11 February 2009

Ciptaan Tuhan







Hobi saya memang berjalan-jalan. Kalo boleh, saya nak ke semua tempat di dunia ni. 22 Disember 2008, saya dan suami ke Cameron Highland. Kami sampai dah lepat malam. Lepas kerja saya terus ke sana. Tido di Star Regency Hotel, coz Hotel Equotarial fully book. Rugi sgt coz kami dapat voucher tdo di sana. Pagi lepas bergambar, kami melawat baby baru abg suami di Ipoh. Lepas tu kami trus ke Penang. Dari Ipoh ke Penang tak la jauh sangat. Sampai kat Penang kami terus ke Kulim, Penang. Melawat adik ipar yang study kat Kolej Mara. Pastu kami ke Penang untuk cari hotel. Lepas penat cari hotel, lastly kami decide utk tido kat Tanjung Bungah Beach Hotel. Aktiviti malam kami carik cd le. Cd murah sgt kat depan Hotel Shangrila tu. Then kami makan dekat area Tanjung Bungah. Pagi esoknya lepas check out, kami jalan di sekitar Penang. Cari buah tangan untuk sedara mara, g Bukit Bendera, masuk Shopping Compleks. Petang kami bertolak balik Kl. Selesai satu hajat!



Perjalanan Bermula






Saya macam baru semalam selesai majlis kahwin, tapi sebenarnya dah 3 bulan berlalu. Sebagai anak bongsu yang sangat rapat bersama emak, amat sedih rasaya. Perjalanan hidup berumah tangga saya telah bermula. Bila saya melihat gambar-gambar dari mula perjalanan majlis perkahwinan saya, saya gembira bercampur sedih. Hari terakhir semasa semua khemah telah diturunkan, sebak juga rasanya. Ialah, inilah kali terakhir dan tidak ada lagi untuk lain kali. Betapa seronoknya dapat berkumpul bersama ahli keluarga dalam satu majlis saya diraikan.....Penat lelah dari awal tahun lagi, merancang segalanya. Dalam sekelip mata, semua berlalu. Itulah kehidupan. Saya masih ingat emak teman kan saya mencari barang-barang perkahwinan di Air Hitam, Johor. Penuh kereta kelisa saya yang kecil tu. Saya juga masih ingat mak membantu saya melipat paper bag yang saya tempah tu. Sampai pukul 3 pagi bersama mak melipatnya. Sesungguhnya, tiada sapa yang boleh menandingi kasih emak. Saya amat bersyukur kerana mendapat seorang ibu yang sangat istimewa.

10 February 2009

Majlis Sambut Menantu di Kemaman, 29 Nov 2008

Dah lama nak upload, tapi saya tak de kesempatan. Internet slow sgt. Bengang je. Ok, lepas 1 week Majlis di Kuala Pilah, kami diraikan dalam Majlis Sambut Menantu di Kemaman, Terengganu. Perjalanan bermula pada Jumaat 28/11/2008. Convoi dengan family yang nak join dari kampung. Yang ikut adalah Pak Dang n Family, Pak Busu n Family, Amet Family, Akak Family, Induk Nizan. Along follow dr KL.Pak Ngah dari Kuala Terengganu. Bily n Pak Lang pulak akan datang esok.


Saya dan keluarga menginap di Hotel Impiana Resort Cherating. Najmuddin yang nak sangat menginap di sana. Hotel nampak klass, memang mahal. Tapi tak la cantik sangat. Dah lama tak bela agaknya. Saya sekadar sewa baju di GM Andaman Bahau, tak ambil mak andam pun. Rasanya biarlah saya touch up sendiri je kali ni. Walaupun kelamkabut, tapi puas hati dengan hasilnya. Nasib kak eyma tolong bantu, tak lupa juga Hubby yang banyak bantu touch up saya pada hari tu.




Dah lama nak upload, tapi saya tak de kesempatan. Internet slow sgt. Bengang je. Ok, lepas 1 week Majlis di Kuala Pilah, kami diraikan dalam Majlis Sambut Menantu di Kemaman, Terengganu. Perjalanan bermula pada Jumaat 28/11/2008. Convoi dengan family yang nak join dari kampung. Yang ikut adalah Pak Dang n Family, Pak Busu n Family, Amet Family, Akak Family, Induk Nizan. Along follow dr KL.Pak Ngah dari Kuala Terengganu. Bily n Pak Lang pulak akan datang esok. Saya dan keluarga menginap di Hotel Impiana Resort Cherating. Najmuddin yang nak sangat menginap di sana. Hotel nampak klass, memang mahal. Tapi tak la cantik sangat. Dah lama tak bela agaknya. Saya sekadar sewa baju di GM Andaman Bahau, tak ambil mak andam pun. Rasanya biarlah saya touch up sendiri je kali ni. Walaupun kelamkabut, tapi puas hati dengan hasilnya. Nasib kak eyma tolong bantu, tak lupa juga Hubby yang banyak bantu touch up saya pada hari tu.
There was an error in this gadget