27 August 2009

Anak Tikus


Semalam saya tido awal, pkul 9.30 dah tdo. Hubby lak duk tgk tv kat luar pas dia xjd g tarawikh. Solat isyak je berjemaah kat surau, coz hubby ckp dia tak sedap perut. Pkul 10.30, dia kejutkan saya dengan kejutan besar....."Umah kita ada anak tikus,Bangun!Saya yang tengah tdo, terkejut bangat jadinya. Bangun kpala rasa pening, geram n marah. Saya ckp, apa lg silalah tangkap!Takkan saya nak tangkap pulak?Hubby mulala tak keruan, saya mula2 suruh dia tutup pintu bilik coz takut msk dlm bilik.Pastu saya pun bengang, tunggu apa lagi pi la amik penyapu n penyodok!Tangkap!!!Rupanya dia geli n takut. Anak tikus tu pulak nampak jinak, n main2. Lepas saya nmpak anak tikus tu lari dkat karpet, eh!!ni bukan anak tikus, ni Hampster la....Kui, kui kuii....... Hik, hik hik. Hubby yang memang takut sangat tu berjaya tangkap n kurung dlm tongsampah"anak tikus". Saya yang dari td gelak besar tgk gelagat dia takut nak tangkap, gelak smpai kuar kencing!!!Hik hik hik.....Kelakar btul.Hampster ni msti org depan umah kami punyer terlepas. Coz dia ada bela banyak. Hubby siap amik kotak yang berat tutup bakul sampah coz takut hampster tu keluar.Saya sempat amik gmbr sambil gelak tak henti2. Mlm tu jugak hubby operasi umah kami, kemas n vakum. Siap renovate kedudukan sofa2, coz dia ckp bawah sofa ni msti ada banyak binatang lain. Hik hik hik, no more karpet!!Baru saya tau hubby saya takut sangat dgn binatang...Baby, harap2 baby jd berani mcm mummy ye!!Apela daddy tu, tikus pun takut. Kalo ular masuk umah kita?Kena la panggil bomba ye..



Love,
Aida n Najmuddin

26 August 2009

Baby Position Problem

Semalam g followup check kat HPAN.Every 2 week kena g checkup sekarang. Rasanya dah banyak kali scan, lebih dari 5 kali.Hurmmm...kedudukan masih sama. Baby songsang, tapi kali ni doktor dah mula risau coz air ketuban makin sikit dan tak bleh nak buat rawatan songsang. Lagi pun perut saya kecil dan tiada ruang.Mungkin susah skit utk baby nak pusing. Hubby mula tak keruan, risau.Nasib baby kat dalam sihat n +grow.Berat baby skrang 1.2kg.Next week kena datang lagi utk tgk position baby, hubby ckp kita beli jelah mesin scan tu, senang citer!!Kalo kedudukan baby masih tak berubah, cos utk ceserean myb mencecah RM5000-RM9000. Wah, utk lahirkan saje perlu RM10,000!!!Saya tak tau la nape, tetapi perasaan saya rasa tetap rileks.Mak cakap, tak pelah yang penting baby sihat.Saat ni, saya rasa baikla saya bersalin di Hospital Goment.Tujuan utama ke private adalah utk normal delivery.Bkn ape, sama jelah. Kata mak n family pulak, money is not a problm. Yg penting jahitan dia bagus n kemas. Saya tak tau la, pening kpala pikir. Baby, mummy harap baby bleh pusing. Ada lg 9 weeks ni. Ape kata baby tukar position, coz kedudukan baby skrang buat mummy rasa sakit dan tak selesalah. Ksian kat mummy ni....

*Mcm ni la baby mummy duduk, tapi kaki dia berlipat ke bawah dan muka ke ke belakang. Mcm tgh peluk mummy dia..

24 August 2009

Salam Ramadhan

2009 ni, saye poser sebagai seorang isteri:) Juga sebagai seorang ibu mengandung:) Saya harap dapat poser penuh. Pelik, saya tak rasa lapar dan dahaga langsung. Cuma badan rasa lemah dan lesu. Mungkin kena ada banyak supplement.
Baby, kena belajar bersabar ye sayang..

21 August 2009

Nak Makan Buah Kaler Hijau

Tak tau la nape, tapi dah 3-4 hari aku rasa teringin nak makan epal hijau ngan limau kulit ijau ni. Sebabkan dah lama sangat simpan dalam hati, aku pon mintak hubby belikan. Malam tadi keluar la sang suami mencari buah-buahan.....Tapi ini je yang ade. Tak pe la, atleast tekak aku dapat makan. Habis la epal hijau tu aku makan. Hurm...sedap sangat pulak rasanya.


19 August 2009

Badan Rasa Tak Sihat

Semalam saya Mc, coz kelmarin saya muntah2 dan sakit tengkuk yang teramat sangat. Lepas je hubby balik, terus g HPAN, Bangi. Coz hubby cakap urat tengkuk dah tegang, saya tak leh pandang ke kiri dah. Perut lapar, tapi tak lalu makan. Hubby masak bubur utk saya. Sebabkan muntah yang banyak dan melambak-lambak, so hubby la yang kena cuci. Kesian hubby!Lepas g HPAN, jumpa doktor pakar dia ckp myb angin. Sebab tekanan darah ok. Bebas darah tinggi. Semalam jugak hubby tak keje.Ada interview kat Jabatan Penerbangan, Putrajaya. So saya masak utk lunch. Lepas tu saya tgk barang2 baby yang dah beli, tak tau la cukup ke tak.....



Pampers utk anak mummy, 1 saiz S, 1 lagi saiz NB. Ops, saiz NB dan bukak coz daddy nak packing utk g spital :)Set mandian utk travel pon ader.



Sebahagian baju-baju utk si kecik ni....






Baju nak g soping n jenjalan...



Tuala n selimut utk babby rock:P

Daddy dah siap packing utk g spital dalam beg dia.






17 August 2009

Aktiviti Weekend

Weekend ni memang mummy n daddy free!!!Pagi Sabtu tu, daddy keje:( Tapi mummy ikut la daddy, duk je dalam bilik daddy surfing internet while daddy working on site!Tengahari baru daddy siap keje, so we decided to survey barang baby kat Baby Jaya. Kedai dia kecik je, tapi lengkap jugak la. Daddy excited sangat tengok Baby Cot, langsung tak pandang playpent:( The price pun ok jugak la, include all, RM 650. Mummy cakap, hold dlu, jgn beli dulu...Coz katil baby yang Hasraf punya masih cantik dan bleh guna. Pastu daddy tgk stroller, kat sini ada smua brand Mac Laren, Quinny,Zooper, Graco, Peg Prego. Tapi yang daddy suka tu adalah Quinny Zapp, skali dengan maxi cosi RM1599.Whut!!!mahalnya stroller baby. Mummy tak setuju la....so just tgk2 je.

Lastly mummy beli bath tub dengan set bantal lateks. Bath tub ni murah je, RM79 je. Dah lama mummy kenan, ringan, cantik dan menarik. Nak beli yang 1st year mahal,berat pulak...yang ni ok la.mcm swimming pool tuh!Daddy tak puas ati lagi coz tak beli ape2, lastly daddy beli beg baby - RM59. Ok la tu....

Besen mandi untuk anak mummy n daddy :)


Bantal utk menyusu anak kami "Baby Love"



Beg bekas barang2 baby - daddy punyer!


Isi dalam dia ni...mcm ni la




Barang yang mummy n daddy beli kat baby jaya.

Petang tu pulak, we all ke Athria Damansara n Ikea. Kat sini pun duk usha stroller, lebih mahal dari Baby Jaya. Katil baby pun tak cantik. Dekat Ikea, mummy ada tgk baby cot, tapi tak lawa la. So, daddy dah ada keputusan ke?????


14 August 2009

Lama tak menulis...

Dah lama sangat tak updated blog ni. Rasa malas yang melampau. Lagipun, kat umah dah tak de internet:(
Baby dalam tummy mummy pun dah 7 bulan. Berat baby sekarang 1.1 kg, hopefully baby sihat. Lagi 2 bulan lebih baby kuar la tgk dunia.Mummy n daddy dah decide nak bersalin kat Hospital Pakar An-Nur Bangi, insyaallah. Medical check-up baby pun mummy buat kat situ every month. Nasib baik la panel daddy banyak, smpai mummy pening pikir nak bersalin kat mana, kejap Pusat Rawatan Islam Az-Zahra. Kat mana pun tak kisah la, asal selamat.Barang-barang baby pun dah banyak beli, tinggal yang besar2 je tak beli lagi.Tapi mummy n daddy masih blum dapat lagi nama baby. Daddy kata kena buat solat hajat, mintak petunjuk samada nama tu sesuai ke tak.....
There was an error in this gadget