07 October 2009

Adib Naufal Bin Mohd Najmuddin,4 Oktober 2009

Salam,

Kali ni saya kembali dengan orang baru. 4/10/2009 pkul 6 pagi tiba-tiba ada air mengalir masa tido. Saya pun g la kejutkan suami bila air tak henti2 kluar. Suami pun bangun buka lampu n tgk air apa yg kuar, yg pasti bukan air kencing. Suami call mama n mak tanya pendapat. Diorang suh pi hospital trus. Suami saya trus bangun n mandi, solat subuh. Saya????tetap steady sbab tak sakit pun. Tapi tergerak gak hati nak gi spital. Tu pun dah dkat pkul 8.Sempat saya ajak suami pi makan dulu, sbab laporrr!tapi suami bantah.Sampai kat spital, trus masuk doktor check, n memang btul...sudah ada tanda nak bersalin. Darah mula keluar banyak habis lantai spital!!!ooo....saya terkejut juga, tapi tak rasa sakit pun. Trus masuk wad pagi tu, tak smpai 30 minit doktor dah panggil nak bedah!!!Suami pulak takde, pi makan dulu, sebab ingat kan lagi 6 jam baru nak bedah.Saya pun trus di bawa oleh misi2 ke dewan bedah sorang diri. waaaaa.....sedih ooo...pkul 10.54 pagi lahir la my little prince, Adib Naufal, 2.4 kg je.Ala kecik nye anakku!mengandungkan dia selama 9 bulan 4 hari saja, tapi Alhamdullillah...baby ok.Sakitnya n seksanya bersalin cesear....tuhan je yg tahu!Pkul 2 ptg baru saya keluar dari wad pemulihan n di bawa ke wad.6 jam tak bleh bergerak, saya tak dapat tdo sesaat pun. Rasa sakit, gembira, sedih, macam2 lagi.Petang tu, rasa sakit makin bertambah, terpaksa bius tambahan yg buat saya rasa ngantuk sgt n tak sedar walaupun adik beradik dah ramai datang. bukak jugak mata tgk,tapi tak dpt bangun smpai la hari ke 3, baru dapat bangun.tapi tak dapat duduk n berjalan lagi. just dpt gerak dari baring je.Today, dah 4hari, saya kuatkan semangat...utk berdiri, berjalan....Kesimpulannya, kena ada kekuatan diri, emosi n mental. Kenalah tahan walaupun sakit.......Hopefully saya cepat sembuh n anak dijauhi dari sebarang penyakit!



Adib ikut daddy ke mummy ni?


                                                     Anak daddy!!!!


Love,
Aida....
There was an error in this gadget