31 March 2010

Entri Khas Untuk Suami


Happy Birthday Daddy





Entry nih khas buat suami terchenta... Walaupun dier bukan pengomen tegar kat dalam blog nih tapi aku tau setiap entry yang aku coret dier mesti baca... Setia membaca... Silent reader lah konon... Ihiks... Kalau dier tak cakap dier baca pun aku taw dier baca... ;-p



Buat suami tersayang dan terchenta, Selamat Hari Lahir diucapkan... Adib Nak nyanyi ckit nih, umi taw daddy suke dengar adib nyanyi.... ;-)







Allah selamat kan kamu

Allah selamat kan kamu

Allah selamat kan kamu daddy ku

Allah selamat kan kamu






Semoga rezeki melimpah ruah, dirahmati Allah hendaknya dan sentiasa dilindungi Allah s.w.t. Semoga  akan menjadi suami dan ayah  dunia akhirat dan kita akan berbahagia selamanya hendaknya. InsyaAllah. Amin.



Tak tau nak kata apa lagi, sangat speechless pulak nak berkata-kata untuk daddy dalam nih... Tapi semua dah tulis dalam kad yang daddy baca pkul 12 mlm td.. =) Ape pun ummi nak daddy tahu lagi sekali dan berkali-kali, dalam hati nih kasih sayang dan chenta hanya untukmu... Selamanya.. InsyaAllah...



*

*

*

*

*

*


See you this evening dear.. Luv u...:-*

25 March 2010

Aku Pulak Jawab

Pn Yana telah meng taq aku..... he he he....

1) Siapakah diri anda di rumah?

-Umi Adib, isteri Najmuddin n anak omak.


2) Siapakah diri anda disamping rakan?

-ntah ler, tak brape ada sgt kawan ;( hu waaaaa


3) 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai

- katil n tilam king size (mcm kat hotel tu, adehhh)

- TV LCD beso 42" ke 50 " ke......

- White Gold Diamond Earing tak kisah la brape karat.

-duit dlm akaun yg ada byk angka, tinggi gunung! lg best kan, smua benda bleh beli............ ;p

ha tu jelah, sian laki aku. kang botak pulak dia..


4) Siapakah nama pasangan anda?

- Mohd Najmuddin Abd Hamid



5) Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda

-Kelakar

-Rajin

-Tak kisah penat. Tetap mau g jenjalan. Byk benda yg tak kisah............

-Apa yg saya fikir sama je ngan dia, teman gosip saya paling best!!!

-Banyak lagi, susah la nak tulis.



6) Bila tarikh anda couple?

-27112002



7) Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?

-ntah ler, maleh nak ingat la. pahit pun manis gak ;0



8) Lagu tema cinta anda?

-right here waiting for you



9) Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?

- Ntah la, nak suh gemok dah gemok dah......Best gak kalo gaji ribu2..................... nge he he



10) Tag 10 rakan anda yang lain

- mummy norytah

- hezrina

- Acas

-Mimie Hasmiza

- Mim Ya Ra Alif

- Azdianee

- bbsuziah.husin

- Odah

- Yana (aku tag ko balik la)

- tak de dah, ciput jer kawan aku la.

05 March 2010

Part 2 Miri Pulak

Kalo tak sebab Pak Ngah Adib duduk kat sini, takla kami ke Miri. Nak buat ape pulak sesaja nak datang. Actually Miri ni best bagi pencinta alam!Macam Daddy Adib yang sukakan hutan, dan binatang. Ada banyak Taman Negara kat area Miri ni. Tapi ummi n Adib tak dapat pegi. Adib masih kecik, kang nyamuk gigit pulak. Ummi pulak kenala tinggal, sebab tak bawak stok susu Adib. Dekat sangat2 dengan Piasau, Taman Buaya Miri. Mahal ooo masuk dia, RM15 sorang. Daddy yang beriya nak masuk ni, tapi sebaik berbaloi!
1stly, subhanallah!Banyak giler buaya, kalo jatuh dalam ni....tak taula camner, dalam kolam ni aje dah ada dekat 50 puluh ekor buaya. Blum lg kolam kat sebelah2 tu!Sambil duk berdiri tepi pagar, tak sedar yang buaya besor bapak ada seinci jer lagi depan mata. Takutttttt.


Lepas tu pulak kasi mamam ini burung. Yaya sangat gumbira, siap mandi peluh sambil melompat2!Suka sangat tgk Yaya yang riang gumbira tu.

Dan Adib pon turut serta melihat apa yang terjadi....


Ok, dah penat. Masa untuk ke Gua Niah pulak.

Batu Niah adalah pekan kecik yang terletak 1 jam dari Bandar Miri. Kalau otw ke Bintulu, lalu pekan Batu Niah. Pastu, nun jauh di atas kaki bukit, terletak Gua Niah. Tiket untuk masuk ke Taman Negara Niah ni RM10 jer sorang. Kena naik bot untuk seberang sungai, dan berjalan kaki kira-kira 45 minit untuk sampai ke depan pintu Gua Niah. Pastu, kalo nak masuk gua, jalan kaki ikut trek yang disediakan lebih kurang 3-5 jam. Memandangkan kami sampai dah pkul 4.30 petang, masa tak cukup. Tapi daddy sangat teruja nak juga bawak ummi n Adib masuk. Tapi ummi n Adib tak bleh ikut, sebab tak sesuai gitu....


Muka daddy sedih sebab Adib tak ikut. Pak Nagah yg malas nak berjalan tapi akhirnya terpaksa juga temankan daddy.

Cantiknya!Ummi nak masuk jugak, nanti Adib besar kita pegi ok!

Rumah orang dulu-dulu, kata daddy. Tu pulak, treknya..

Daddy sangat gumbira dapat masuk ke pintu gua.

Sempat lagi jumpa kengkawan sekolah tadika ;p

Ada 3 tempat lagi yang kami tak sempat nak pegi. Taman Negara Lambir, Taman Negara......(tak ingat nama) dan yang penting Taman Negara Mulu. Tunggu Adib besor, blehla bawak dia. Thanks to Yaya, Pak Ngah n Mak Ngah Adib. Adib love n will miss u all. Thanks jugak sebab membekalkan Adib sekotak mainan dan car seat Yaya.


Sambungan Part 1

Patutnya part 2 la pulak. Saja bikin pening!Masih lagi di Brunei. Walaupon cam bosan jer bunyinya, tapi layankan ajer lah......
Ni Mesjid kat Gadong. Tak ingat plak nama mesjid ni. Tp ni anak dia jer. Bapaknya kat bawah ni.


Nama mesjid ni, tak ingatla. Panjang bnor..

Lepas ke mesjid2 ni, kami ke shopping kompleks. Dekat Gadong n Bandar Seri Begawan. Tak de apa pon nak beli coz harga sama sebijik mcm Malaysia, tapi dalam currency Brunei. Tak ke mahal gitu??? Baik beli kat Sogo! Kalo nak compare Brunei n Singapore, best Singapore lagi. Banyak tempat shopping. Tapi kat Brunei ni, duit Singapore diterima. Duit Malaysia jer tak laku. Sedih ooo......

Tempat ni macam Forbidden City. Tapi kecik jer la..


Dah puas masuk shopping compleks, kami ke Jerudong. Besar sangat tempat ni, tapi bosan. Macam nak tutup jer. Yang bestnya tempat ni nak masuk free.
Sampai malam duk lepak kat tempat ni, sebab masa Magrib mainan tutup. Kesian si Yaya yang nak sangat naik kuda. Yaya sangat gembira dan tak duduk diam kat sini.





04 March 2010

Trip To Miri&Brunei Part 1

Ni kira 1st time Adib naik flight. Macam best jer, besor. Tapi tempat duduknya sempit, tak luas macam dalam car seat Adib. Dulu-dulu pnah gak Adib naik flight,ada 3 kali kot.Tapi masa tu Adib tak nampak, coz masih dalam tummy Ummi ;)
Mula-mula posing ngan daddy dulu, sambil tunggu pak tam n uwan. Dah lewat time ni, kalo terlepas flight meraung la.....Ummi+Daddy ;p


Ok, Im ready to fly;-)

Bosan la, Adib tdo eh ummi.


Miri Oil Town. Nama tempat ni tak taula apa, something like Kanada Hill. Ada Muzium Petronas kat sini.


Diorang ni sampai keras buat keje minyak kan ;-p

Ok, dah abis 1 hari kat Miri. Esoknya g Brunei pulak. Firstly kena la ke hotel kan?Hotel dia tak banyak, ada la 2-3 yang besar2. Kami pilih Empire Hotel. Pak Ngah Adib cakap, hotel ni 7 star.Tak kisahla, asal pak ngah bayar. Kat hotel ni, mula2 masuk lobi. Wah.........tiang disalut emas. Ummi mcm nak kikis jer tiang2 tuh.


Ni baru hotel. Kalo Istana Nur Iman tu tak taulah mcm mana banyaknya emas.

Hotel ni gak tepi pantai...tu yang best tu.
Daddy jugak ajar Adib membaca. Adib pandai membaca, tapi tak reti sebut!

Hotel ni jugak mcm shopping kompleks tau!

Tadi dalam hotel ala2 mewah, sekarang tiba2 klasik pulak.


Pak ngah, YaYa dan uwan. Mekasih belanja Adib ;)

xx00xx

To be continue

03 March 2010

Cherating

Di suatu petang yang indah
Bagi mengisi masa bercuti di Kampung En Hubby, maka kami telah berpicnic......
Tapi si kecil ini sungguh lena dibuai angin pantai.

Dan si ayah tetap setia menolak si kecik ke tepi pantai.
Begitu ghairah mau melompat ke dalam lautan itu

Sambil menikmati angin pantai:)

Makin syok tdo dengan angin yang sepoi2 ni


Dan mereka yang leka....


Si kembar itu juga sangat gumbira

Masa untuk pulang sudah tiba..

Kerusi Malas

This post should be 2 month ago. Due to penyakit lupo ummi, skrang baru nak post. Kena post ni, supaya nanti Adib dah besar tengok.......ummi n daddy sangat sayang kan dia. Adib suka rehat kat krusi malas dier ni. Krusi ni digunakan untuk Adib berehat n tengok tv, jugak untuk persediaan untuk tempat makan. Oh ye, kerusi malas Adib ni bleh digunakan sehingga Adib 4 tahun. Hopefully tak patah ler!
Hrmmm.......tempat lepak saya:p
There was an error in this gadget