26 August 2010

Berbuka

Entri dah basi ni =).
Operasi memasak akan mula beroperasi apabila Encik suami kerja shift pagi. Kena masak untuk sahur n berbuka. Tapi kalau en suami keje malam, tak payah masak buka n sahur!(Gantung kuali) Beli jer!
Sekarang dah senang, aku cuma tumis jer utk memasak. Semua dah siap sedia.
Menu nya adalah lala masak lemak, daging masak merah, kuih puteri ayu, air rambutan dan yang wajib ikan goreng!

Dan tak dilupakan anak yg siap sedia menunggu hidangan untuk di makan =)

19 August 2010

Diam



Lumrah kehidupan. Samaada dia mampu bertahan dengan kerenah kita kerana memahami atau dia pergi sebab dah tak tahan lagi. Dalam hidup, satu manusia ada beribu ragam. Tak mungkin kita nak faham.
Kita akan tahu dan faham bila mana situasi itu pernah kita lalui, pernah kita rasa.



Apa pun, buat masa ini syukur pada tuhan kerana diberi kekuatan dalam melalui hari-hari aku.  Kalau tertoreh hati aku dengan dalam, masih adakah hati yang mampu sembuhkan sakit ditikam.



I'm not perfect.

:)



Tatkala Rindu

Ketika kepala serabut ngan pelbagai masalah, hati rasa sejuk dan ketawa sendiri tengok wajah kesayangan hamba ni! Macam-macam persoalan timbul.Buah hatiku sayang tengah buat apa agaknya ya!Nak ke tak minum susu botol? Tdo brapa jam, tadi tdo pukul brape, bangun pukul brapa, makan bubur apa hari ni .....
Dulu uwan jaga Adib, satu hari dkat 5-6 kali gak la call. Ni bibik jaga kalo call manjang tak berangat. Hangin betul aku!Adala sekali kalo berangkat.
Huh derita sungguh perasaan ini.

Adib duk ngan bibik baik-baik, jangan nakal-nakal.
Anak umi baikkan, umi keje, daddy keje.
Pkul 7ptg umi sampai la rumah.
Anak umi baik budikan ;)

16 August 2010

Cute Baby Contest 2010

Umi Adib tetiba rasa rajin nak join contest ni atas..........Cam best jer!
Jom semua join contest ni. klik sini ok!


Dan gambar yang menjadi pertaruhannya:
v
v
v



No I.D : HBS 0015


Nama Penuh Bayi:
ADIB NAUFAL BIN MOHD NAJMUDDIN

Nama Panggilan:
ADIB

Umur Bayi:
10 BULAN

Jantina Bayi:
LELAKU

Bangsa:
MELAYU

Nama Penuh Ibu:
SITI NOORAIDA MOHAMAD

Nama Pengirim:
AIDA

E-Mail Adress:




Saya suka Happy Baby Shop adalah kerana dengan hanya blogging boleh beli macam-macam!Smua ada!Syoknya!





BLOGGER LAYOUT

Lately saya sedang mencari layout yang menyenangkan hati. Tapi lain pulak jadinya.
Nah, aku taruk yg ni jer lah. Aku masih mencari identiti ni. Hu hu.........

Gasaklah, kejap tukar nama tu, ini, macam-macam lah. Cam lalang :P

02 August 2010

Masih Mencari

Rasa menyesal sebab tak beli kat Butik Nike Langkawi!Menyesal sangat!Rasa macam nak pegi je Langkawi balik ari ngan Dobot.

Aku n Hubby dah cari merata tempat area KL, Th Curves, One Utama, KLCC, Midvalley, Sunway Piramid, Pavillion,Alamanda hampir semua outlet Al Ikhsan, tp tetap tak jumpa. FrusssTTTT!

Sampai termimpi-mimpi lah jumpa menatang ni. Huh..........

Masih nak teruskan pencarian di Kuantan, Seremban dan Kemaman. Kalo tak jumpa juga....Haiiihhhhhhh!!!!

Walaupun aku dah ganti dengan Adidas, tp tetap tak puas hati. Umi mau anak umi pakai yg ni!Tak kira......
There was an error in this gadget