26 March 2012

Mau Terbang?

Pity to my son yg duk tanya bila kita nak naik airoplane umi? Aduissss ciannya.....
Harap2 dady pertimbangkan la balik Kuala Terengganu pun jadik la kan!
Lembu yang nak sponsor tiket tu dah kena sembelih kot....sonyap jer:(

Mencuba-cuba

Lately memasak dah jadi macam hobi pulak.Masak nasi lauk senang jew tau! Buat macam mana pun jadik jer. Sedap dengan tak sedap jew la kan....

Seriusly aku ni memang benci la buat kuih muih ni. Tak bernafsu langsung taw! Tapi buleh la buat makan 3 banak haaa!Resepi pertama:

-

-

Kuih cara manis.
Hubby aku suka kuih ni. Layan jew la kan. Aku memang xsuka arr kuih ni.
Dalam banyak2 ni jew yg lawa, yg lain rentung...ohhh no!
-

-

-

Pai Tee

Ni pun hubby aku punya fevret. Ya ampun susah gila mula buat kulit dia ni.
Mau nangis buat, masa aku dah giveup tetiba plak jadi. Dah jadi langsung xberhenti pulak nak buat:)
Tapi tak la semengahh cam kat The Chicken Rice Shop:)

Pastukan aku mengayat la en hubby agar dapat beli oven. Servay punya servay jumpa la yang ini.
Dalam hati mau je yang mircowave convention ke conjection mcm gitew la bunyi nya.
Tapi rega dia dalam 3ribu lebih. Akak aku yg jual kuih, kek pun pakai oven murah jew.
Dah aku nak mahal2 ni jadi ke keknya! hi hi hi!!!

Buat kek tak semudah yang disangka. Abis telur kat umah aku, keje duk buat kek je. Tapi jdnya tak. Ikut resepi cik google tak semestinya jadi. Buat kek ni kena belajar n ada skill. Buat kek chiffon ke span ke, pastri ke, pizza smua ada skill. Walaupun akak aku master dalam bakeri tapi tak teringin plak nak belajar. Sombong bodohkan aku ni!Aku tau makan jew, walaupun akak aku selalu bagi list berderet panjang beli barang bakeri tapi aku tak penah kisah pun. Ha amik kau sekarang semua aku tanya.Tapi bila buat anak suka makan timbul rasa seronok! Pastu rojer la akak aku nak buat mcm mana sampai la masak. Bila dah masak jew, amik kau...tak jadik:( ha tong sampah la jawabnya!

-

-

Pandan Layer Cake. Senang jew buat. Tapi dekat 5 kali kot aku cuba tak menjadi:(
Menci tau..Satu hari tu aku cuba jugak akhirnya jadik!Sukaaaaa...

Apam polka dot versi Angry Bird. Senang jew buat apam ni.
Mula2 aku buat anak aku suka sangat, dah lama2 aku pun buat la cantik2 skit.
Serius leceh. Buat pandan layer cake lagi senang.

Adala lagi yang aku buat pizza, roti, cream puff, cup cake tak amik gambar plak. Next time la....
Paling seronok aku pegang je butter, anak aku mesti tanya "umi nak buat kek ke?" yeahhhhh....
Alahai macam mana umi tak rajin kan?

12 March 2012

Sesi bertukar fesyen rambut


Kalo anak orang lain rasanya dah selalu potong rambut, tapi anak aku ni la 1st time dia potong rambut. Punya la kitorang nervous sebab dia ni lasak, so ingatkan memang payah nak potong rambut.Tapi rupanya, keras kejung je sambil panggil Daddy.....takut.Ha ha ha...

 


-

-
-





Lepas anak, emaknya pun nak tukar style rambut gak!Dok google mcm mana nak buat rambut ni kemas. Last2 buatla rambut bob mcm Victoria Beckam ni dekat Saloon snips. Alahai rambut aku yang seciput ni pun mahal di caj nya! Rasa mcm xkotor pun salon tu dengan helaian rambut aku yang sejemput ni:(







There was an error in this gadget