08 November 2012

Baby Gender


Masuk bulan ke-4 aku terus je macam dengan yakin rasa my baby gender.Biar pun tak scan lagi tapi dalam hati aku ni duk rasa it's a boy! Mak aku pun selalu cakap "alah nanti lelaki jugak tu"..... touching you.


Sejarah keturunan mak aku memang ramai lelaki. Mak aku ada 10 orang adik lelaki. 4 jer pempuan. Oooo Mak aiiihhh ramai eh.Sepasukan bola ko!pak cik n mak cik aku sebaya ngan abang-abang aku. Dulu-dulu satu kampung kecoh" eh mak eh mengandung anak eh pun mengandung" sekarang kalo ado camtu mau masuk surat khabar eh.

Pastu mak mertua aku plak ramai adik beradik pempuan. Ada 2 orang jer lelaki yang hidup eh. Tapi anak lelaki eh berderet. Sekali kuar amik ko 5 lelaki. Hmmmmm........

Hubby aku selalu harap pempuan. Eh aku pun camtu, nak sepasang camtu kan. Tapi tak yah la berharap sangat, kang kuciwaa pulak kan. Kalo boy, biar cool skit eh jangan lasak cam abg tu. Masak weh lasak bebenor ^_____*,

05 November 2012

Kembali

Kembali bersiaran setelah sekian lama sepi. Tak de mood nak berblog. Tapi jah ni punya layan jer la.

Baru jer menghabiskan 1st trimester dengan jayanya. Alhamdulillah takde alah apa2 pun. Syukur, masuk 2nd trimester dimulai dengan muntah2, pening lalat n suka makan asam. Suka sangat aktiviti lasak...rasa macam lega kepala dapat buat semua. Berenang, berkayak...semua tentang air.Paling tak suka tido... Suka sangat mundur ke belakang, nak jadi zaman dulu-dulu...hi hi hi!Semua benda rasa nak feel kampung2 gitu.Sekarang duk mengidam gula-gula Sour Plum cam masa zamak kanak-kanak. Sampai luka lelangit makan gula tu. Jenuh pikir mano nak cari.

Setaun sudah di Wisma ni, tak de apa perubahan kecuali aku dah pindah bahagian baru. Oklah, tak sibuk tapi suka sebab tak de sapa kongkong. Suka ati mak bapak aku jer nak buat apa dalam bilik ni sensorang. Kadang-kadang aku tido kat sofa, pastu pegi berborak around this floor. Rasa kurang seronok semangat bekerja, sabar jer la *__*. Ntah berapa tahun pulak kena perap baru kena hantar posting. Ah lantaklah, tak de sangat nak pikir pasal posting. Yang penting aku hepi.

Adib dah tak duduk taska, sebaik tahu pregnant aku pun suh bibik datang. Bibik lama yang sakit dulu. Alhamdulillah everything ok!Sekarang ni tgh minghitung ari nak bercuti lama. Cuti bersalin...eh tak sabar dah ni!!Lambat lagi yer, ada  setengah taun lagi.


Ok, sambung citer lain pulak. Next month nak pegi Bali pulak. Jenjalan. Tak dapek poi Australia dekat Australia pun jadi lah!!!!
There was an error in this gadget