01 March 2013

4D Scan&3D Scan

Salam..

Semalam aku pergi scan 4D dengan Sonographer yang glamour. Sapa lagi kalo bukan Jezzlyn. Sebenarnya aku dah booking online 2minggu sebelum pergi. Kali ni memang berhajat nak buat scan 4D. Sebab apa, sebab kali ni pregnant aku buat checkup kat Klinik Gomen. Free dan jarang-jarang dapat scan. Dulu masa anak 1st, checkup kat Hospital Pakar An-Nur, Bangi. So everytime checkup memang asyik scan jer. Sampai aku pun tak minat nak buat 4D. Jezzlyn ni memang bestla. Harga RM120. Sebenarnya banyak lagi tempat murah. Dekat Vision Collage, 4D scan cuma RM80 jer. Belakang tempat keje husband aku jer padahal. Pastu dekat Klinik Jameaton, Seri Kembangan pun murah RM100 jer. Bezanya kalo pergi buat dekat Klinik Jameaton, kita jumpa doktor. Bukan Sonographer. Tapi sebab aku memang nak sangat try sonographer glamour ni, aku pergi juga dekat Klinik An-Nisa, Seri Kembangan. Dia memang bestla. Pandai pujuk baby. Even baby tengah syok tido. Penat dia kejut, aku pusing sana sini untuk suh bangun, tak bangun pun!Adehh anak.....45minit aku scan. Sebab nak kejutkan baby dalam perut. Pulak tu, kaki tangan, tali pusat smua atas kepala. He he he.Last-last baby alihkan kaki n tangan dia skit-skit. Tali pusat pun dia alih. Sekejap jer dia alih. Dapat la tengok mukanya, even tengah kroh-kroh!!Rasanya muka cam Abang Adib masa baru lahir. Berdagu runcing, berhidung kenit!He he he....tak sabar plak nak tengok dia lahir.Gender??Owh suspen gak mula-mula. Sebab tetiba dia cakap tu nampak dua...dua apa???Owh saje je suspen. Confirm baby Girl. Huh kalo tak jenuh plak duk beli kaler pink banyak-banyak tu. So far, lepas 4D scan semalam semua keadaan ok, air ketuban cukup, uri ok. Baby memang comel jer, tak besar pun. Jauh nak dibandingkan masa mengandungkan Adib. Dia tak pernah pusing ke bawah. Breech, low placenta.....Semoga Allah makbulkan doaku untuk bersalin normal. Aminnnnn!


Berdagu runcing. Macam muka dedi ke ni?

Nyenyaknya tido.

Kroh...kroh....smpai ke sudah tak  bangun. Nasib boleh alih kaki tangan tu:)


 

3 comments:

RySha sHaiRy said...

comeynya daaa..mesti comey kan baby girl ko..excited lak aku, tak sabar nk tunggu ko beranak hehehe..

AiDa said...

Lambatnya nak tunggu 10minggu weh....ko doakan aku normal eh!

RySha sHaiRy said...

Aku doakan ko normal, nanti jgn lupa makan kurma and air zam-zam..Insyaa Allah doa byk2 supaya dipermudahkan

There was an error in this gadget